Всеки ден Швайнщайгер навива Лаам да промени решението си

Всеки ден Швайнщайгер навива Лаам да промени решението си

Новият капитан на германския национален отбор Бастиан Швайнщайгер се опитва да убеди досегашния такъв Филип Лаам да се завърне в тима. 31-годишният футболист обяви оттеглянето си след триумфа в Бразилия и изненада всички в страната. "Всеки ден му говоря, че трябва да продължи да играе за Германия. Засега обаче нямам успех. Все пак, трябва да уважим решението му", заяви Швайни пред списание "Фокус".

Бастиан не иска да се чувства като герой след това, което той и съотборниците му сториха на Мондиала. "Медиите обичат да раздуват нещата - да те величаят при успех, или да те критикуват при провал, както например след финала в Шампионската лига през 2012 г., когато изпуснах дузпа. За мен герои са други хора: докторите, полицаите, медицинските сестри и т.н. Аз просто се старая да давам всичко от себе си, а това няма нищо общо с геройството", каза още халфът на Байерн (Мюнхен).

Спечелването на световната титла само е увеличило апетита му за успехи. "Вече знам колко велико е да спечелиш титлата. Пристрастяващо е това чувство да държиш трофея във въздуха. Като капитан искам да изпитам това още веднъж", разкри плановете си 30-годишният Швайнщайгер.

Още от Футбол свят

Виж всички