Гонзо: Отборът и треньорът имат пълната подкрепа на ръководството (видео)

Гонзо: Отборът и треньорът имат пълната подкрепа на ръководството (видео)

Спортният-директор на ПФК Левски Георги Иванов коментира пред ЛЕВСКИ ТВ актуалните теми за съдийството, 1/4-финала за Купата на България в Ловеч, селекцията в Левски и представянето на тима през есенния полусезон.

"Отборът и треньорът имат пълната подкрепа на ръководството", заяви Иванов, като опроверга слуховете, че Стойчо Стоев може да бъде заменен.

Съдийството на срещата с Литекс:
Смятам, че съдийството, специално в този мач в Ловеч, беше тенденциозно. Отмененият гол на Владимир Гаджев даде друга насока на мача. Смятам, че показаните картони на Джереми Де Ноойер и Живко Миланов бяха предварително подготвени, за да бъдат наказани за срещата в събота. През целия мач съдийството беше под нивото, което предложиха двата отбора като качество на терена.

Реферите искаха да помагат на единия отбор и затова бяха под нивото. Цяла година Левски е толерантен към съдиите и колкото и пъти да бяхме ощетявани, ние не реагирахме, тъй като смятахме, че трябва да им се даде време и да могат да свирят както трябва и както могат.
След този мач Левски, напълно нормално, взима позиция, която е към БФС и съдийската комисия, че няма да позволим да се подиграват с клуба.
Литекс - Левски 3:0 
Селекцията:

"През лятото Левски беше изправен в тежка ситуация. Имахме множество задължения към играчи, треньори и различни институции. Тогава с ръководството си поставихме цел да изградим отбор, който да се бори за Лига Европа, като е конкурентноспособен на Берое, Литекс и Черно море. Нормално е когато търсиш играчи с ниски заплати, тъй като нямаш сериозен бюджет да не можеш да намериш футболистите, които искаш.
Много хора ме критикуват за нападателите, които сме взели. Но с 5-6 хиляди евро заплата на основен нападател и 2500 евро на втория нападател е много трудно да намериш качеството, което е необходимо и искаш.

Вече съм на 40 години, като 30 от тях са минали във футбол на високо ниво. Много добре знам какъв е критерият за футболистите в Левски, които трябва да играят. Понякога се случва, например с Аниете беше така, който беше свободен агент, дойде за малко пари и показа добри качества.

Гара Дембеле на когото плащахме малка заплата и го взехме от Локомотив (Пловдив), а показа отлични качества. Бакари, който взех за малко пари в Черно море и също има отлични качества. Просто понякога няма на пазара играчи, които ти трябва за бюджета, с който разполагаш.

Бих казал, че през лятото се справихме прилично, тъй като намерихме Линел Китамбала, Умар Диаби и Атанас Курдов, нападатели, от които очаквахме много повече предвид показаното от тях в предните им отбори. Мислехме си, че техните качества ще решат да някаква степен проблемите ни в атака.

Литекс - Левски 3:0 Затова не съм съгласен да казват, че Левски има слаби нападатели. Нападателите в цял свят струват скъпо, плащаш милиони за заплати, а когато взимаш играч за нула лева, нула лева комисионни и даваш 5000 лева или 5000 евро няма как да намериш класата, която искаш.
Лятото бюджетът беше намален и стана много малък, а от 22 футболисти 10 бяха юноши. Хората, ако се замислят, ще видят, че 50% от тима е от играчи, които не са готови за целите, които си поставя Левски - да стане шампион. Те помогнаха в много мачове, развиват се по един добър начин, но им трябва време. Нормалното е обаче, че един мач играят добре, а друг слабо предвид опита и годините, които имат.
Затова нашата ситуация е много тежка и не приемам критиките за селекцията. Тъй като искам нещо за 50 лева, а аз имам пет няма как да го взема и затова ще го гледаме през витрината", коментира бившият голмайстор.

Николай Жейнов, който вчера критикува остро селекцията на "сините":
"В неговите думи личи личен интерес. Относно думите му, че е предлагал нападател от Норвегия това е вярно. Явор Вълчинов ходи на Унгария - Норвегия, за да гледа този футболист, но в тима последен избор има Стойчо Стоев. Той избира какви играчи и какъв стил ще налага.

След като Явор Вълчинов се върна, водихме разговори и решихме, че той не пасва на игровата схема на Левски. Не коментирам качествата. А относно Китамбала - той беше предложен от Жейнов два месеца преди неговото привличане. Тогава търсехме по-добър нападател и той не убеждаваше треньорското ръководство. В един момент обаче, когато нямахме нужната бройка футболисти, ние искахме да вземем играча за по-малка комисионна и го привлякохме през неговия агент. Смятам, че оттам идват нападките на Жейнов и не приемам епитетите, които той използва", продължи Георги Иванов.

Литекс - Левски 3:0 Стоев:
"Ръководството стои зад Стойчо Стоев и оценката е положителна. Предвид това, че в началото на сезона дори и хора, които обичат Левски и мислят доброто му ни виждаха в борбата за спасение, ние надминахме всички очаквания. Това се дължи на треньора, футболистите и ръководството. Нямаме потенциала на Лудогорец, дори и на Литекс, но в крайна сметка имаме дух и характер. Искаме да побеждаваме и искаме да бъдем на мястото, на което в момента е Левски. Стойчо Стоев беше поставен в тежка ситуация и не трябва да бъдем толкова крайни и негативни нито към него, нито към футболистите", завърши той.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти