Венгер потвърди опасенията за Касорла и отсече: Ако искате, обвинявайте ме за контузиите

Венгер потвърди опасенията за Касорла и отсече: Ако искате, обвинявайте ме за контузиите

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер потвърди, че Сантиаго Касорла може да бъде извън игра до месец март заради контузията в коляното, която получи по време на двубоя с Норич (1:1). Испанецът изигра пълни 90 минути, въпреки че нарани крака си още в началото на втората част след сблъсък с Гари О'Нийл. Това, както и травмата на Алексис Санчес, породи редица критики по адрес на Венгер, който заяви, че за него няма проблем да бъде обвиняван, но не вижда грешка в своите действия.

"Не знам кога ще се върнат. Травмата на Санчес е в подколянното сухожилие, но той обикновено се справя бързо с такива проблеми. Касорла трябва да бъде видян от специалист. Възможно е той да бъде аут до март. Ще оставя дебата за контузиите на специалистите. Ако направим сравнение по този показател с други отбори в от Европа, то не мисля, че ние имаме повече проблеми с контузени, отколкото всеки друг отбор. Санчес имаше четири седмици ваканция. Дадохме му и почивка в някои мачове. Имаше пет дни между двубоите с Динамо и Норич. Ако искате да обвинявате мен заради контузиите, няма проблем. Санчес бе категоричен преди мача, че се чувства добре. Ако аз трябва да поема вината, ще го направя, но това не бе някаква очевидна грешка", заяви Венгер.

Френският специалист добави, че Тио Уолкот и Лоран Косиелни могат да се завърнат за утрешния мач със Съндърланд. Заедно с това Венгер отрече  да проявява интерес към бранителя на Евертън Джон Стоунс и сподели мнението, че шест отбора имат реален шанс да спечелят титлата през този сезон.

Още от Футбол свят

Виж всички