Алекс Колев пред Sportal.bg: Мечтая отново за трансфер в чужбина

Алекс Колев пред Sportal.bg: Мечтая отново за трансфер в чужбина

Футболистът на Ботев (Пловдив) Александър Колев е един от най-талантливите български нападатели. Неговата кариера започна от школата на Левски, за да стигне до Белгия, където направи име с отборите на Десел Спорт и Геел. Въпреки някои тежки моменти в кариерата на Колев, контузията в коляното, която го извади от строя за дълго време той продължи да работи и сега е част от селекцията на Ивайло Петев. Нападателят на Ботев (Пловдив) даде специално интерво за Sportal.bg, в което той говори за ситуацията в Пловдив и какви са целите му през този сезон.

- Здравей, Алекс, как се чувстваш, след като вече се възстанови от травмата в аддукторите и тренираш наравно с останалите?

- Здравейте, чувствам се здрав, а за мен това е наистина най-важното, всичко друго се постига с упоритост и много труд.

- Сменихте треньорското ръководство, какво промени Николай Костов в състава и каква е ситуацията в Ботев сега?

- Да, имаме нов треньор в лицето на опитен специалист, какъвто е Костов. Всичко при нас е нормално, тренираме здраво и се готвим за предстоящите мачове. Смятам, че треньорската рокада даде резултат още в първия двубой във Варна, много важна победа (б.а. - Ботев победи с 2:1 Черно море).

- Престои ви тежка програма до края на полусезона, какво очакваш от предстоящите мачове?

- Да, програмата наистина е много тежка, но това са и най-хубавите мачове. Очаквам да покажем една добра организация на терена и да вземем максимума от оставащите битки.

- Какви са целите на Ботев (Пловдив) и твоите лични за този сезон?

- Не мисля, че имаме определени цели. На този етап е важно да стоим добре на терена и да показваме силна игра. Моите лични амбиции са да съм здрав, другото е много работа и постоянство в тренировките и мачовете.

- Нека поговорим за националния отбор, след като вече няколко пъти беше викан от Ивайло Петев. Какви са впечатленията ти за обстановката в съблекалнята и как виждаш бъдещето си в отбора?

- Наистина съм изключително щастлив от факта, че имах честта да бъда повикан от селекционера. Надявам се и занапред да бъда част от националния отбор. За всеки един футболист това е голяма чест и признание. Относно обстановката в отбора, всичко е супер, тренира се здраво и атмосферата е на ниво, всички са много позитивно настроени.

- Дълги години се подвизаваше по терените в Белгия, там ти се оформи като футболист. Какво се промени в играта ти, когато пристигна в Пловдив и от кой треньор научи най-много?

- Да, това е факт, дълги години играх в Белгия. Тук при нас, в България, футболът е доста по-силов и може би това е голямата разлика. В "А" група се набляга повече на единоборствата, а там е малко по-различно - търси се повече техническата част на играта и пасовете по земя. Мисля, че от всеки един треньор, под чието ръководство работих, попивах най-важното.

- Как виждаш бъдещето си, мечтаеш ли за трансфер в чужбина отново, или пък за завръщане в родния ти клуб Левски?

- Ще се повторя - искам най-вече да съм здрав, това е най-важното за мен. Всеки един футболист мечтае да излезе в чужбина, но трябва много работа, за да успееш. Надявам се някой ден да стане, това е и моята амбиция.

Мартин Стоичков

Още от БГ Футбол

Виж всички