Николай Жейнов се заема със селекцията на Левски

Николай Жейнов се заема със селекцията на Левски

Мениджърът Николай Жей­нов ще движи зимната селек­ция на Левски. Агентът вече е натоварен със задачата да доведе качествени чужденци на „Герена". Той от доста го­дини си партнира със "сините". Главната задача пред него е осигуряването на класен централен нападател. Това е изискването на старши треньора Стойчо Стоев, който посо­чи, че 26-кратният шампион на България е склонен да пла­ти добра сума за ангажиране­то на такъв.

Причината е, че до момента от всичките използвани играчи на върха на атаката само един е вкарвал - Умар Диаби. При това французинът има само едно попа­дение на сметката си. Оста­налите трима - вече освобо­деният Атанас Курдов, Линел Китамбала и Денис Махмудов са капо.

Жейнов вече е получил инструкции на какви характе­ристики трябва да отговаря човекът за "синьото" нападе­ние, пише в. „Тема Спорт”. Освен с таран спортно-техническият щаб иска да подсили отбора във всяка зо­на, за да бъде той напълно боеспособен в битката за тит­лата. Шампионът на България с Лудогорец обяви, че иска ля­во крило, оглежда се и за опи­тен вратар. Със сигурност левскарите ще привлекат цент­рален защитник. Причината е, че в момента разполагат на поста само с Аймен Белаид и Максимилиан Карнер, тъй като младокът Деян Иванов ще се възстановява продъл­жително от контузия в коля­ното.

Тунизиецът Белаид пък изявява желание да напусне през зимата, когато договорът му изтича, и да заиграе в чужби­на. Левски следи европейския пазар. А от българския се е насочил към национала Алек­сандър Александров. Централ­ният защитник на Лудогорец има контракт с разградчани до Нова година и след това става свободен агент. Засега няма изгледи той да по­лучи предложение за удължа­ването му. Поради тази при­чина от „Герена" следят ситу­ацията около 29-годишния играч. Той бе взет в Лудогорец през 2014 именно от Стойчо Сто­ев.

За селекцията на "сините" ще помага и португалският мениджър Лейте, който пре­ди време доведе на "Герена" Нуно Пинто. Всичките играчи, които Левски ще вземе през зимата, ще бъдат наблюдавани на жи­во от скаути на клуба. За пър­ви път от доста време насам пък столичани ще могат да си позволят да плащат и трансферни суми.

Основна цел на столичани е и да задържат част от иг­рачите с изтичащи договори - Живко Миланов и Владимир Гаджев, които са обвързани с тима само до 31 декември, както и Роман Прохазка, Мигел Бедоя и Боян Йоргачевич, чиито контракти са до 30 юни 2016 година.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички