Пламен Марков: ЦСКА не може до безкрай да съществува като ПФК ЦСКА

Пламен Марков: ЦСКА не може до безкрай да съществува като ПФК ЦСКА

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира процесите около "червените". Според бившия национален селекционер клубът от Борисовата градина не може да продължи да съществува още дълго време като ПФК ЦСКА АД.

"ЦСКА не може до безкрай да съществува като ПФК ЦСКА. Дали БФС ще позволи участието на ЦСКА във "В" група като ново дружество? Не мога да дам отговор, тъй като не съм член на Изпълкома на БФС. Ние имахме единствено желание да продължим с новия клуб, защото към стария има обявена процедура по обявяване в несъстоятелност, има и синдик, на който му предстои доста работа в месеците напред.

Сметките на този клуб са блокирани и ЦСКА не може да продължи до безкрай съществуването си с ПФК. Затова ние искахме по законен начин, който влиза във възможностите на БФС, да продължим участието си във "В" група с новия клуб. Даваме си сметка, че след едно лошо управление и слаб мениджмънт в момента търпим санкциите на тези процеси. По тази причина не сме се оплаквали и не сме търсили причината там, където не е. Затова в момента отборът се намира във "В" група. В противен случай знаете какво следва.

Не търсим причината там, където не е. Но казах, че тази година има гласувана на 22-и юли, мисля на Изпълкома на БФС, една нова алинея 3 към чл. 15, която вие ще си отговорите за кой е направена - отбор загубил професионалния си лиценз отива в "Б" окръжна група по местоживеене. Ако няма такава - съответно в "А" окръжна. Но тази година такъв член не съществува. Т.е. до тази година отбор загубил професионалния си лиценз е отивал в аматьорския футбол - там, където сме ние.

Думите на Венци Стефанов? Не съм юрист, за да говоря от името на правната комисия или от името на Изпълкома на БФС. Задайте въпроса на хората, които правят изявления. Оздравяване на настоящото дружество? Не мога да се ангажирам твърдо с този въпрос. Това е един много сериозен и тежък въпрос за решаване. Дълговете са над 30 милиона. Това е една огромна сума за плащане и според мен, в личен план го казвам без да ангажирам ЦСКА, трудно ще се намерят хора, които да се ангажират с изплащането на една такава сума. С Борислав Михайлов комуникация нямам откакто бях освободен преди години от националния отбор. Комуникацията се води от ПФК ЦСКА", заяви шефът на "армейците" след жребия за Купата на България.

Снимка: Иван Йочев, Sportal.bg


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти