150 човека на опашка за училището на Владо Николов

150 човека на опашка за училището на Владо Николов

Около 150 човека се записаха в първия ден на волейболното училище на Владимир Николов. Капитанът на националния отбор, който ръководи и “Левски”, започна проекта преди едва десетина дни. Въпреки това интересът към училището се оказа много голям и желаещите да се запишат трябваше да чакат на опашка.

Хората, които ще тренират в новата, школа са на възраст между 6 и 50 г. Организаторите разкриха, че още около 60 души са се обадили по телефона, че няма да могат да присъстват на презентацията заради ангажименти.

Във волейболното училище са си поставили за цел да предложат максимална гъвкавост. Там ще тренират както състезатели за високо спортно майсторство, така и аматьори, които просто искат да практикуват любимия си спорт.

Заниманията ще се провеждат в новото съоръжение “Арена Исаев” и в “Христо Ботев”, която през последните години е специализирана за волейбол.

Подкрепа на Владимир Николов оказаха и феновете на “Левски”, които се включиха в специална дарителска кампания. Набраните средства ще отидат за оборудване на школата. Част от тях вече са си закупили и фенски карти.

През лятото “Левски” бе пред закриване заради липсата на каквото и да е финансиране. В последния момент обаче клубът бе спасен от Гриша Ганчев, който се захвана и с фалиралия футболен ЦСКА. Волейболния тим на “червените” също все още го има благодарение на кампании с фенове.

Легендата на ЦСКА Любо Ганев също подаде ръка на Николов. 210-сантиметровият гигант обеща да дари част от екипировката за школата. Първите тренировки на волейболното училище трябва да стартират следващия уикенд.

"24 часа"

Още от Волейбол

Виж всички