Фърги очаква Клоп да успее, но не е съгласен с едно от условията

Фърги очаква Клоп да успее, но не е съгласен с едно от условията

Легендарният сър Алекс Фъргюсън е оптимист за предстоящата кариера на Юрген Клоп в Ливърпул. Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед говори пред Kicker в навечерието на подписването на договора между германския треньор и мърсисайдци.

"Няма причина германски специалист да не успее в Англия. Там успешно работят в момента или са работили шотландци, испански, португалци, французи и италианци, та защо да няма и германци?", заяви Фърги.

Той обаче не е убеден, че желанието на Клоп лично да контролира трансферите вече е толкова добра идея. Изричното условие на специалиста при преговорите с ръководството на Ливърпул е било той да решава за сделките, с което поставя встрани действащия в момента трансферен комитет, състоящ се от хора, които влияят върху избора. "Нещата в Англия се променят. Вече отминава времето, когато мениджърът контролира всичко. Клубовете стават все по-големи и трябва да делегираш права и отговорности на други хора. В противен случай всичко това ще изцеди енергията ти. Вече изпълнителният директор, или главен мениджър, се занимава с привличането на футболисти и подписването на договорите", добави шотландецът.

Още от Футбол свят

Виж всички