Клоп в Ливърпул от днес, заплатата му 10 милиона

Клоп в Ливърпул от днес, заплатата му 10 милиона

Очакваният за нов мениджър на английския Ливърпул германски специалист Юрген Клоп ще пристигне в града днес, за да подпише тригодишен договор с клуба от "Анфийлд". Според една от най-големите медии в Германия "Билд", Клоп ще получава 10 милиона евро на сезон. Отново според изданието, всичко по контракта вече е уточнено, като мърсисайдци вече организират представянето на Клоп пред медиите, което се очаква да се състои утре в 14.00 часа българско време.

Днес остава да бъдат уточнени последните детайли по споразумението между Клоп и шефовете на клуба като бъдещето на асистентите на Брендън Роджърс - Гари Макалистър и Шон О'Дрискъл и работата му с трансферната комисия. Клоп държи да получи последната дума за това кой да бъде привлечен на "Анфийлд", като се очаква това да му бъде осигурено, тъй като със същите правомощия е разполагал и Брендън Роджърс, макар той да не бе доволен от тази своя роля.

Заедно с Клоп в Ливърпул ще пристигнат и двамата му най-доверени специалисти - асистентът Желко Бувач (54-годишен) и видеоанализаторът Петер Кравиец (43). Въпреки тяхното привличане обаче се очаква Макалистър и О'Дрискъл също да запазят постовете си. Двамата асистенти на Роджърс водят тренировките на отбора след отстраняването на северноирландеца, а освен това от тях ще се очаква да помогнат на Клоп по-бързо да навлезе в средата на клуба.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти