Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Попето най-вероятно ще може да играе срещу Хърватия

Попето най-вероятно ще може да играе срещу Хърватия

Звездата на националния отбор Ивелин Попов най-вероятно ще може да играе в предстоящите евроквалификации с Хърватия и Азербайджан. Халфът на Спартак (Москва) получи контузия по време на мача на своя тим срещу Мордовия и бе заменен принудително. Вчера той се завърна в България и веднага мина на преглед при доктор Валентин Великов. Първоначалните изследвания са показали, че няма нищо притеснително около Попов.

Според информациите, Ивелин е получил крамп, който обаче не е само на прасеца, а засяга по-голяма група мускули. Именно това е довело и до принудителната му смята в мача с Мордовия, когато той отбеляза единственото попадение за своя тим. Очаква се днес Попето да тренира на облекчен режим на първото занимание на националите в Правец. Най-вероятно във вторник той ще мине нов преглед, за да се види какво е състоянието му и да се прецени кога да започне пълни натоварвания. На този етап обаче не съществува голяма опасност той да пропусне гостуването на Хърватия на "Максимир" в събота.

Пред националния селекционер Ивайло Петев няма никакви други проблеми, след като нито един от футболистите играли мачове в събота и вчера рано през деня, няма оплаквания. Днес на обяд трябва цялата група да се събере в Правец, като най-вероятно по-късно ще се присъединят някои от играещите в чужбина - като Ивайло Чочев, чийто полет ще кацне по-късно.

"7 дни спорт"

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти