Гледай на живо

Евро 2024: Словения 1:0 Сърбия

Новият шеф на НКП: Евентуално участие на Пеевски в Левски трябва да бъде доказано ясно (видео)

Новият шеф на НКП: Евентуално участие на Пеевски в Левски трябва да бъде доказано ясно (видео)

Националният клуб на привържениците на Левски поиска новите собственици на "сините" да докажат, че зад тях не стоят други лица и най-вече политици. Това обяви новият шеф на организацията Степан Хиндлиян. Бившият председател Владимир Владимиров и неговият наследник говориха и за промените в управлението на организацията на привържениците.

"Промените в клуба изглеждат доста фундаментални, те бяха очаквани от огромна част от левскарската общност с нетърпение. Предстои да видим дали са за добро. Онзи ден на Управителния съвет на Левски беше ясно заявено на господата, които поемат акциите от г-н Батков, че те трябва да докажат ясно, че това са те самите и че зад тях не седят други хора, политици.

По време на това заседание те представиха редица свои идеи, свързани с развитието на Левски, които звучаха много добре. Предстои да видим какво ще се случи и как ще се случи", заяви Хиндлиян.
Той коментира и слуховете, че зад един от новите главни акционери стои Делян Пеевски.

"Евентуалното участие на г-н Пеевски в Левски трябва да бъде доказано ясно и категорично по някакъв начин, ако той има такова участие. Какъв е този начин, аз не зная. Далеч съм от мисълта, че ако г-н Пеевски има участие в Левски, неговото име ще се появи в Търговския регистър.

Ако това нещо бъде доказано по ясен и категоричен начин, то Националният клуб на привържениците със сигурност ще има своя позиция, само че не очаквайте тя да бъде формулирана тук по време на пресконференция и да бъде взета еднолично. Има УС, има членове, до които ще се допитаме и на тази база ще изработим съответната позиция".

"Ще настояваме на следващите Управителни съвети, кампанията "Левски е твой" да продължи. Другото, за което ще настояваме, е процентът акции, които бяха обещани на привържениците преди повече от една година от г-н Батков и които ние не получихме по една или друга причина.

Ще настояваме пред новите собственици да получим процент от акции като израз на добра воля, че Левски няма да бъде заложник на бизнес и на политически интереси", каза още Хиндлиян.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички