Италия и Португалия с нулево реми на европейското до 21 години

Италия и Португалия с нулево реми на европейското до 21 години

Отборите на Италия и Португалия до 21 години не успяха да излъчат победител и направиха нулево реми в сблъсъка помежду си от група "В" на Евро 2015. Този резултат не бе особено приятен за "адзурите" които вече втори пореден мач нямат победа в актива си и сериозно са застрашение от отпадане още в груповата фаза.

Италианците действаха една идея по-активно  и повече търсеха победата. Още в 1-ата минута Марко Бенаси тества вратаря Са, който обаче бе на мястото си. След това в 6-ата миунта Белоти направи невероятен пропуск останал сам срещу вратаря. Малко по-късно последва нов шанс за Италия и Бенаси получи добър пас от Доменико Берарди в 27-ата минута и отново тества рефлексите на противниковия страж, който обаче отново демонстрира прекрасен рефлекс.

В 36-ата минута и Португалия стигна до голова опасност, като Марио отблизо не успя да се разпише. "Адзурите" обаче отново бяха близо до попадение в 55-ата минута, когато далечен удар на Бенаси мина покрай вратата, а в 71-ата минута и Белоти не успя да насочи във вратата чудесен пас във вратарското поле на Дзапакоста. В края иберийците натиснаха и можеха да стигнат до победата, но не бяха достатъчно съсредоточени в завършващата фаза. В добавеното време пък Бираги пропусна да донесе успеха на Италия, останал очи в очи с вратаря Са.

Все пак срещата завърши без голове и така Португалия излезе начело в класирането с 4 точки, докато Италия остава на дъното на таблицата в групата с 1 спечелена точка и ще се нуждае от задължителен успех в последния мач с Англия, за да се класира напред.

Още от Футбол свят

Виж всички