Васко Колев: Левски няма визия за бъдещето

Васко Колев: Левски няма визия за бъдещето

Футболен клуб Левски е преизпълнил финансовите цели за първото 6-месечие на 2015 година, но дори и това е недостатъчно за отбор с традициите и амбициите на "сините", обяви членът на Управителния съвет Васил Колев. Председателят на тръст "Синя България" добави, че организираните привърженици са оттеглили оставките си от Управителния съвет на Левски, защото са притеснени за бъдещето на клуба и искат да стане ясно кой и как ще управлява "сините".

"На тази среща на Управителния съвет решенията бяха малко, а дискусиите - повече. Първа точка от дневния ред беше оттеглянето на оставките на "Синя България" и НКП. Ние просто не сме уверени, че състоянието на Левски е стабилно. Искахме да се запознаем с особеностите в клуба, но аз съм неудовлетворен като цяло. Доволни сме все пак от резултатите в първото 6-месечие на тази година. Преизпълнихме това, което целяхме. На базата на това Левски взе лиценз през тази година", каза председателят на тръста.

Васил Колев обяви и конкретните суми в перата, които Левски е преизпълнил през първата половина на годината. А именно: 52 хиляди лева от билети, 33 хиляди от продажбата на стоки и артикули, 17 хиляди от вноски в Детско-юношеската школа, 32 хиляди от телевизионни права, 70 хиляди от реклама, 300 хиляди от дарения и 9 хиляди - "други".

"Преизпълнихме заложеното, но то не е достатъчно за клуб с традициите и амбициите на Левски. Не сме се запознали и с бюджета за новия сезон, но ще го направим на срещата с Надзорния съвет, за която Иво Тонев вече каза. Искаме да бъде изяснена собствеността на Левски и не искаме спекулации. Как ще се управлява Левски? Каква ще бъде структурата? Неудовлетворени сме, че Левски няма визия за бъдещето. Притеснени сме, защото проблемите не са решени", добави Колев.

Относно намесата на феновете в клубното ръководство, председателят на тръста каза още: "Допуснахме една голяма грешка и я признаваме. Тя се състои в това, че на база ентусиазма от юбилея ние помислихме, че можем да решим проблемите на клуба. Да изземем функциите на ръководителите. Нашата работа като фенове е да изискваме повече, а не да предлагаме решения".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти