Ексклузивно: Божков и Ганчев не се отказват от план "А", който е ЦСКА и в "А" група, и в Европа

Ексклузивно: Божков и Ганчев не се отказват от план "А", който е ЦСКА и в "А" група, и в Европа

Васил Божков и Гриша Ганчев не са се отказали от своя план за възраждане на ЦСКА, чиято цел е новият червен клуб да играе още тази година и в "А" група, и в Европа, разбра Sportal.bg.

Както е известно, босът на "Нове холдинг" възнамерява да купи Литекс и заедно с благодетеля на оранжевите Гриша Ганчев да управляват нов ЦСКА, играещ директно в Европа и "А" група с лиценза на ловчанлии.

Днес стана ясно, че от УЕФА са против подобни действия, тъй като те нарушават определени правилници.

Наетите от Васил Божков юристи обаче имат друго мнение, позовавайки се отново на правилници на БФС, ФИФА, УЕФА, а и на българското законодателство, според които цялата тази трансформация е напълно законна и не би трябвало да последват санкции за когото и да било.

Макар ситуацията с възраждането на червения клуб да се мени всеки ден, към този момент е ясно, че Васил Божков и Гриша Ганчев няма да се откажат от своя план.

За целта те ще разчитат на вратички в правилниците, а и на помощ от Изпълкома на БФС, чрез когото, според юристите на двамата бизнесмени, сделката може да придобие изряден вид и да се убеди УЕФА, че няма причина новият клуб да не бъде допуснат в "А" група и Европа.

Още от БГ Футбол

Виж всички