"Сините" ултраси: Няма да позволим на никого да използва свещеното "Л"

"Сините" ултраси: Няма да позволим на никого да използва свещеното "Л"

Запалянковците на Левски от Националния клуб на привърженика излязоха с декларация, която публикуваме без редакторска намеса:

Последните дни социалните мрежи и форумите в интернет отново клокочат със страшна сила, и отново наблюдаваме непоправимата склонност на българското общество да се дели, противопоставя, разединява и разцепва на все повече и все по-малки групи и групички.

Дали темата е кърменето в моловете, ремонтите на "Цариградско шосе", класации за книга или филм на века, или поставянето на първия паметник на български цар в София – няма значение, важното е да има хейт.

Бидейки най-голямата и дейна част от това общество, ние Левскарите, не можем да останем безучастни наблюдатели на случващото се. Това обаче не означава, че ще се впуснем в продължаващите от няколко дни във фейсбук псевдохудожествени спорове за естетическите достойнства на паметника на Цар Самуил. Искаме обаче да ви обърнем внимание върху една немаловажна тенденция.

Недоумяваме как е възможно светещите очи на Цар Самуил да разединяват хиляди българи в интернет, а лъхащата на алкохол физиономия на Вежди Рашидов в Рим по случай 24-ти май да не обединява никого в справедлив и масов протест.

Някак е необяснимо защо толкова много хора са готови с часове и дори дни взаимно да се обиждат и ругаят, анализирайки сценария на "Време разделно" и причините за заснемането му, но вече година очевидният обир на КТБ някак остава встрани.

Встрани остава и фактът, че за КОЙ ли път имаме правителство, което пред телевизионните камери не иска подкрепата на ДПС, а зад кулисите договаря тъкмо с него гласове, квоти и бизнес обръчи. Няма обаче кой да се обедини срещу наглата върхушка, защото хората имат за какво да се карат във фейсбук.

Провокирани от развихрилата се покрай паметника на Цар Самуил виртуална разправия, ние Левскарите, искаме за пореден път да призовем нашите братя и съмишленици – очевидно, че единственото, което може да обедини огромната част от обществото ни, е святото име на Левски. Не го изоставяйте точно сега, когато то има най-голяма нужда от вас!

Бъдете обединени около своя любим клуб, за да можем заедно да изградим бъдещето му! А то няма общо със задкулисни политически игри, мъгляво финансиране през офшорки и непрестанно шикалкавене на подставени лица.

Бъдещето на "Левски" ще бъде такова, каквото ние решим да отстояваме! То зависи само от нас! И бъдете сигурни, че няма да позволим на ниКОЙ да използва за свои цели свещеното "Л"! Независимо с какви политически, икономически и юридически лобита разполага!

Защото "Левски" е вечен – оттук до безкрая на времето!

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички