ФИФА осъди съотборник на Жоро Миланов да плати 5,6 млн. евро на бившия си клуб

ФИФА осъди съотборник на Жоро Миланов да плати 5,6 млн. евро на бившия си клуб

Халфът на ЦСКА (Москва) Роман Ерьоменко ще трябва да заплати 5,6 млн. евро на бившия си клуб Рубин за неправомерно разтрогване на договора си. Това е окончателното решение на ФИФА по случая. От ЦСКА побързаха да обявят, че компенсацията ще плати клубът, а не самият футболист.

Агентът на Ерьоменко - Марко Трабуки, определии решението на ФИФА като голяма победа за играча. Преди година той разтрогна едностранно договора си с Рубин и подписа за 4 сезона с ЦСКА. Казанци поискаха компенсация от 10 млн. евро, но "армейците" бяха склонни да платят само 4 млн. Така казусът стигна до ФИФА, а част от екипа, който защитаваше интересите на Ерьоменко, бе и българинът Георги Градев.

От ЦСКА също изразиха задоволството си от решението на световната централа. Сумата от 5,6 млн. евро не е никакъв проблем за клуба, още повече на фона на блестящите изяви на Ерьоменко. Финландският национал се превърна в една от звездите на "армейците" и вкара 12 гола, а Професионалната лига го определи за играч на сезона. Съотборникът на Георги Миланов направи и 6 асистенции.

Още от Футбол свят

Виж всички