Левски излезе с остра позиция срещу съдията след загубата от Славия

Левски излезе с остра позиция срещу съдията след загубата от Славия

Левски скочи на съдията от мача със Славия (0:1) Георги Кабаков. Чрез декларация в офисиалния сайт "сините" изразиха възмущението си от отменения гол на Венцислав Христов, както и от други отсъждания на рефера. От ръководството на клуба поискаха Кабаков да не получава повече наряди за двубоите на тима от "Герена".

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

"Ръководството на ПФК Левски изразява своето възмущение относно отсъжданията на главния съдия Георги Кабаков по време на двубоя със Славия от ХХXV-я кръг на А група.

Във въпросната среща бе отменен чист гол на нападателя Венцислав Христов за несъществуващо нарушение и бяха отсъдени редица спорни нарушения в ущърб на Левски.

Тези действия на Георги Кабаков в последствие се оказаха ключови и за крайния изход на срещата. Твърдение, което бе потвърдено от многократните видео повторения на телевизиите.

Не знаем дали отсъжданията са плод на качествата на въпросния съдия или преднамерени решения срещу клуба, но намираме тенденциозност в действията спрямо ПФК Левски.

В същото време отправяме питане към съдиската комисия защо в последните четири срещи между Левски и Славия в три от тях е назначаван Кабаков?

Заявяваме категорично, че не желаем Георги Кабаков да бъде назначаван повече за съдия на двубои на ПФК Левски.

Ръководството и спортно-техническият щаб се обръщат към БФС и прилежащите му комисии с твърдата позиция съдийските отсъждания да се ръководят от случващото се на терена, а не от външни фактори".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти