Раниери с бонус от 5 милиона при титла

Раниери с бонус от 5 милиона при титла

Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери ще вземе бонус от 5 милиона паунда, ако тимът спечели шампионската титла във Висшата лига- нещо, което изглежда все по-вероятно, пише днес вестник "Таймс". Италианецът има отделно записан бонус в личния си договор, според който той получава по 100 хиляди паунда за всяко място над 18-ото, на което е поел тима. При това положение по този параграф той чака още 1,7 милиона паунда.

Когато той пое отбора, задачата пред него беше да го спаси от изпадане и очакванията бяха същите. Поради тази причина, собствениците бяха заложили в договора му клауза за лесна раздяла при негативни резултати. Раниери пък поиска клаузи, които да го възнаградят и сложи при евентуално класиране за Лига Европа, Шампионската лига или при титла дори. В момента заплатата му е 1,5 милиона паунда и вече има разговори за нов контракт.

Лестър се нуждае от три точки в последните си три мача, за да триумфира с първата си титла в историята. Самият Раниери заяви, че не си спомня за тези клаузи, както и в момента те да не го интересуват, като се вълнува единствено от мачовете, които предстоят.

Още от Футбол свят

Виж всички