"Синя" легенда: Новата трибуна е истинско бижу, но кога отборът ще я напълни с играта си?

"Синя" легенда: Новата трибуна е истинско бижу, но кога отборът ще я напълни с играта си?

Легендата на Левски Кирил Ивков не скри възхищението си от Сектор "А", който бе открит официално тази събота при домакинското равенство 0:0 с шампиона Лудогорец. Емблематичният защитник на "сините" определи централната трибуна като "бижу", но същевременно сподели притесненията си, че качеството на игра, която демонстрира бившият му клуб, не отговаря на очакванията и претенциите.

"По принцип предпочитам да говоря повече за футбол, но наистина нови­ят Сектор "А" е изключите­лен. От това, което видях, подобна трибуна няма ни­къде у нас. Истинско бижу. Когато се сложи и козирка­та, нещата вече ще станат страхотни. Лошото е, че тази трибуна стои като сираче, на фона на секторите "В" и "Б". Но смятам, че строежите ще продължат. Осо­бено при изискванията за поне 1/3 покрит стадион няма друг вариант, освен да се строи. Но ми се струва, че откъм база и рабо­та в Левски нещата се развиват прекрасно. Въпросът е кога отборът ще за­играе добър футбол, за да пълни стадионът и да има постъпления. Това е истината", коментира Ивков.

"В мача с Лудо­горец нещата не бяха толкова зле. Ясно е, че те са по-богат и по-силен отбор. Левски не загуби само заради крайната си мотива­ция и битката, в която се вкара. За съжаление, в момента видяхме максимума от този отбор. Този максимум обаче изобщо не ме ка­ра да бъда оптимист за следващия сезон. С този потенциал, който има Левски, не виждам какво ще правим в Европа и как ще се представяме там. Трябва да има доста промени при игра­чите, за да направим нещо. Пог­леднете състава на Лудогорец и ми кажете кой от Левски е на ни­вото за техния състав? А и те имат резерви, докато ние няма­ме никого - като излязат двама-трима и всичко се променя", допълни още легендата на 26-кратните шампиони на България.
 
"Що се отнася до изказването на Стойчо Стоев за Райо Вале­кано и Реал Мадрид, може и да има известен резон. Съставът на Лудогорец наистина е много по-скъп от нашия, но от друга страна не ми се вижда редно треньор на Левски да говори така. Това обаче трябва да го преценява ръководството. Там прекалено много бушуват емоциите. Жал ми е малко за Стойчо след всички ултиматуми, всички нападки, които бяха изразени пуб­лично към него. Затова е изнервен и прави такива изказвания", завърши петкратният шампион на България със синята фланелка.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти