Гледай на живо

Югозападна Трета лига: Беласица (Петрич) - Вихрен (Сандански) 2:2 /почивка/

Варди разказва за приятелската атмосфера в Лестър

Варди разказва за приятелската атмосфера в Лестър

Лестър изненада всички с играта и класирането си през този сезон. Една от причините за успехите на отбора е приятелството между играчите в тима. Това става ясно от думите на звездата на отбора Джейми Варди.

"Ние сме същият състав от миналия сезон. Силен колектив сме и това е така още от първия ни ден заедно. Винаги се забавляваме. В загрявката преди тренировка има състезания по спринт със заобикаляне на различни манекени. По някаква причина Хут винаги е сред първенците. Ако той премине първи през манекените и протегне ръката си, това е - няма как да минеш през него. Това е една от причините винаги да се смеем и бъзикаме. Има доста шеги и за това кой ще асистира най-много в мачовете и Дани Дринкуотър направо ме разбива, но ако трябва да сме честни, всеки има с какво да се подиграва и да се посмее за сметка на другия. Такива сме, всички сме отпуснати. Шефът (Раниери) иска да е така", обяснява Варди относно сплотеността на отбора.

Голмайсторът на лидера в Англия признава, че в тренировките понякога се налага точно той да застане на вратата, за да може вратарите да си починат. "Не получавам много възможности да си упражнявам завършващия удар. Когато тренираме изстрели, това е твърде рано през седмицата и шефът иска да даде почивка на вратарите. Така че обикновено, когато има удари, той ми казва да пазя! Щастлив съм да го правя, ако това означава, че вратарите ще са свежи за мачовете", разказва нападателят.

КАЛОЯН АНТОНОВ

Снимка: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти