Тоти се сбогува с Европа

Тоти се сбогува с Европа

Президентът на Рома Джеймс Палота разкри коя вероятно ще бъде следващата дестинация в кариерата на клубната легенда Франческо Тоти. Подобно на Андреа Пирло и Тоти сигурно ще прелети океана, за да заиграе в МЛС.

Палота сподели, че би искал великата десетка на “вълците” да остане на работа в ръководството на клуба, но желанието на 39-годишната звезда е да остане на терена и все още не е готов да окачи бутонките на пирона и в началото на годината изяви готовност да играе още два сезона, а това п

Наскоро Тоти, който през есента ще навърши 40 години, сподели, че просто няма как да остане в клуба на сърцето си при настоящата ситуация. Бившият италиански национал не получава почти никакво игрово време, като от началото на сезона в Серия А се е появявал на терена в едва шест мача.

“Разбирам, че с напредването на възрастта ми е логично да играя все по-малко, но подобен завършек няма да е приятен с оглед на всичко, което съм дал и направил за Рома. Смятам, че заслужавам далеч по-голямо уважение”, коментира Тоти пред RAI.

“Ситуацията с Франческо е много сложна. Аз лично искам да стане част от клубното ръководство, но самият той не е готов да спре с футбола”, заяви Палота, добавяйки че първоначалното желание на Тоти е да заиграе в Маями, но в Южна Флорида все още няма отбор от МЛС.

“Със сигурност трансфер в посока Ню Йорк представлява интерес за него”, завърши американският милиардер.

Още от Футбол свят

Виж всички