Ван Гаал със странен коментар за червения картон на Мата

Ван Гаал със странен коментар за червения картон на Мата

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал изрази любопитно становище, коментирайки червения картон на Хуан Мата по време на двубоя с Уест Бромич, загубен с 0:1 от "червените дяволи". Испанецът си изработи два бързи жълти картона и остави отбора си с човек по-малко още в 26-ата минута. Мата за първи път в кариерата си бе изгонен, а Луис ван Гаал смята, че реферът Майк Дийн трябва да познава характера на играчите и да има предвид факта, че испанският халф никога не е бил груб футболист. Иначе мениджърът определи постъпката на Мата за първия картон като "глупава".

"Първият картон бе глупав. Предварително би трябвало да си наясно, че ще получиш официално предупреждение в такава ситуация. При втория картон трябва да имаш предвид, че вече имаш един такъв. Реферът обаче трябва да познава човека, който влиза в това единоборство, тъй като Мата никога не е наранявал свой съперник. Един съдия трябва да познава характера на играчите и затова е по-добре да попаднеш на опитен рефер, който познава футболистите. Трудно е да създаваш възможности, когато си с човек по-малко. Поради тази причина решението за червения картон бе повратната точка в мача. Имаше фаул във втората ситуация, но дали винаги за такова нещо се показва жълт картон? Видяхте първите три влизания на играчите на Уест Бромич. Нито едно от тях не бе декорирано, а след това реферът показа два картона на един и същи футболист в рамките на пет минути", заяви Ван Гаал.

Холандецът добави, че в оставащите девет кръга неговият тим трябва да спечели всичките възможни 27 точки, за да си гарантира място в топ 4.

Още от Футбол свят

Виж всички