Наско e добре, предстои му възстановяване

Наско e добре, предстои му възстановяване

Легендарният голмайстор на Левски и националния отбор Наско Сираков не е получил микроинсулт, потвърди в сутрешния блок на "Нова телевизия" доцент Росен Калпачки. Началникът на клиника "Нервни болести" към болница "Света Анна" разкри, че състоянието на Сираков е стабилизирано. Самият той се чувства добре, но ще трябва да остане още няколко дни в болницата. Припомняме, че вчера сутринта един от героите от "лудото американско лято" бе приет по спешност в болницата със силно главоболие, виене на свят и съмнения за микроинсулт.

"Състоянието му е стабилизирано. Пациентът е спокоен, има мъничко оплаквания, но прекара съвсем спокойно нощта. Далеч по-добре е от вчера, когато е приет по спешност със силно главоболие, остър световъртеж и невъзможност да стои и да ходи. Това са оплаквания, които могат да срутят и най-силния човек. Свързани с усещанията ни за равновесие, координация, местоположение… доста неприятно е", коментира Калпачки.

"В случаи като тази изчакваме малко, преди да поставим по-тежки диагнози. Оплакванията могат да се дължат на много заболявания. Критични са първите 24 часа. Почти сигурно е, че при Сираков не става въпрос за инсулт, но все пак ще продължим да го наблюдаваме. Възможно е да се дължи на разстройство на кръвообръщението, физическа и психическа преумора. Доста са причините, заради които можем да получим подобна тежка вестибуларна криза", допълни още специалистът.

"Сега на пациента му предстоят малко изследвания. Основните са направени. Всички трябва да бъдат спокойни за неговото здраве. Разбира се, лечението е тягостно, тъй като няколко дни трябва да е спокоен, неподвижен и да стои на тъмно. В болницата ще остане толкова, колкото е необходимо, за да се убедим, че е напълно здрав, преди да го изпишем", завърши Калпачки.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти