Иво Иванов: Ще се борим, докато имаме сили

Иво Иванов: Ще се борим, докато имаме сили

Капитанът на Берое Иво Иванов говори пред чакащите го медии след победата над Пирин (Благоевград) с 3:1, за да сподели своето мнение от срещата.

– Иво, първа победа за 2016-а година. Колко важна бе тя за вас и успя ли да ви даде необходимия тласък?
– Много важен мач. Много тежко първо полувреме, не влизахме на 100% в единоборствата – не знам защо. През второто полувреме коригирахме и мисля, че така се случиха нещата – напълно заслужена победа за нас.

– Силната игра на „Пирин“ или подценяване от страна на „Берое“ направи този мач толкова труден? Защото, ако не бе влязъл този гол на Милисавлевич… като цяло изпитвахте затруднения…
– „Берое“ не подценява нито един отбор в „А“ група. Съставът на „Пирин“ е доста сериозен отбор, макар и да се намира на тази позиция. Имат много добри футболисти. Играят агресивно, играят добре с топката. Нормално е да затруднят всеки един отбор – не само нас.

– Стартирате с победа. Дава ли ви тя увереност и повече сили да гоните челните места? А сега без „Литекс“ конкуренцията става все по-малка…
– Това си казахме и в събкалнята преди мача – че трябва да вземем тези три точки – да сме по-близо в борбата. Успяхме да го направим, макар и доста трудно. Важното е, че взехме три точки.

– На „Берое“ предстоят и мачове за Купата на България, макар и доста далеч във времето. Ще ви стигнат ли силите и къде ще се концентрирате да играете – да гоните Купата или по-скоро първенството?
– Ще играем и на двата фронта. Нашият отбор е подготвен доста добре физически. Имахме доста време за това и мисля, че сме готови на 100% да побеждаваме във всеки един мач. И докъдето ни стигнат силите – дотам.

– Как виждаш конкуренцията в първенството? Къде може да завърши „Берое“ накрая на сезона?
– Да се надяваме първи, но не знам. Играем във всеки мач за победа, колкото и банално да звучи. Ако бием във всеки мач и имаме шанс да се възползваме, ще атакуваме и първите места.

– Кракът ти е бинтован. Имаш ли проблеми?
– Не. Просто лек удар – коляно в коляно. Няма проблем.

– Предстои двубой срещу „Славия“, а след това цели три домакинства, едното от които срещу „Лудогорец“. Колко са важни тези предстоящи двубои, за да излезете с колкото е възможно повече точки?
– Няма лесен мач. „Славия“ са доста добър отбор. Сега имат доста млади футболисти, ще ги разучим. Отиваме за победа и се надяваме да победим. След това ще мислим и за другите мачове.

 

снимка:www.beroe.bg

 

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти