Гледай на живо

Ефектът "Мъри" не проработи във втори пореден мач за Левски, на живо от "Герена" след 0:0 срещу ЦСКА 1948

Правителството и УЕФА одобряват Висшата лига

Правителството и УЕФА одобряват Висшата лига

Идеята за новата Висша лига, която трябва да замени сегашния елитен ешалон, е получила одобрението на правителството в лицето на министър Красен Кралев и УЕФА. Според "Тема Спорт", който се позовава на източници от БФС, в момента текат последни приготовления за новия формат на първенството и се очаква до месец промените да бъдат обявени.

Предвижда се от догодина участие в най-високото ниво на футбола да вземат минумиум 12 отбора, като се обсъжда идеята за 14 и дори 16. Очаква се към сегашните девет състава да бъдат по­канени по определени критерии ЦСКА, Литекс и най-вероятно Локомотив (София). Ко­ментират се също Дунав (Русе), Етър, Ботев (Вра­ца) и един бургаски клуб.

Единствената пречка за обявяването на планираните промени е, че е необходимо постигане консенсус сред фут­болните босове около новия формат на пър­венството и изисква­нията за участие в не­го. Също така трябва да се решат и някои юридически подроб­ности около статута на ЦСКА, както и да има гаранция за финан­совото обезпечение на Локомотив (София).

Още от БГ Футбол

Виж всички