Шефът на World Snooker: Действията на Рони са неуважителни и неприемливи

Шефът на World Snooker: Действията на Рони са неуважителни и неприемливи

Едва ли е някаква изненада, че Рони О'Съливан отново се намира в центъра на противоречив казус. 40-годишният англичанин отказа да направи 147 точки при победата с 4:1 фрейма срещу Бари Пинчис в първия кръг на Welsh Open, a причината бе, че премията за това е "само" 10 000 паунда. Рони умишлено комбинира с розова, а не с черна топка и така вместо максимум, завърши със серия от 146 точки. Срещата бе ръководена от българската съдийка Десислава Божилова. Действията на Ракетата станаха причина за коментари от страна на много състезатели, както и на председателя на World Snooker Бари Хърн.

"Всичко зависи от Рони. Не съм аз човекът, който изпълнява ударите му. Ако за него 10 000 не означават нищо, това е жалко. Големите шоумени забавляват хората. Те са родени за това. Парите не би трябвало да са намесени въобще. Повечето хора не разбират как може 10 000 паунда да не значат нищо. Факт е, че често виждаме 147 и това се отразява на натрупването на премията. Жалко е, че хората, които са си купили билети, както и телевизионните зрители, бяха лишени от удоволствието да видят максимум", каза Хърн.

"Състезателите имат задължения към феновете - трябва да показват най-доброто, на което са способни и да се стараят да ги развличат. Всичко, което е по-малко от предела ти, е неприемливо и неуважително за зрителите. Това не е престъпление, но наистина е жалко", допълни шефът на Световния снукър.

Все пак Хърн призна, че именно Рони е големият магнит в снукъра. "Без личности и характери спортът умира. О'Съливан е този образ в снукъра", завърши председателят на World Snooker.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички