На "Олд Трафорд" вече ще има трибуна на името на сър Боби Чарлтън

На "Олд Трафорд" вече ще има трибуна на името на сър Боби Чарлтън

Южната трибуна на "Олд Трафорд" вече ще носи името на легендарния сър Боби Чарлтън, обяви официалният сайт на Манчестър Юнайтед. Церемонията ще се състои преди двубоя срещу Евертън на 2 април. Всичко това се случва 60 години, след като бившият английски национал дебютира с екипа на "червените дяволи" (б.ред. - това се случва през октомври 1956-а). Сър Боби изиграва 758 мача, в които отбелязва 249 гола за Юнайтед.

Южната трибуна съдържа единствените оригинални елементи от стадиона от 1910-а. Това е вторият сектор на "Олд Трафорд", който ще носи името на легендарна фигура от славната история на клуба. През ноември Северната трибуна бе кръстена на сър Алекс Фъргюсън по повод 25-годишнината на шотландеца като мениджър на Манчестър Юнайтед.

"Това е голяма чест за мен и моето семейство. Много съм горд. Манчестър Юнайтед е значима част от моя живот и аз имам много чудесни спомени от "Театъра на мечтите". Като играч, помня головете и невероятните футболисти, с които съм бил съотборник. Като директор, видях невероятни мачове и футболисти. Това наистина е специално място", сподели 78-годишният сър Боби.

Още от Футбол свят

Виж всички