Клоп отрече слуховете за Стъридж и коментира трансфера на Тейшейра

Клоп отрече слуховете за Стъридж и коментира трансфера на Тейшейра

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отрече слуховете от днес, че нападателят на мърсисайдци Даниел Стъридж иска да напусне клуба през лятото. Според германеца тази информация е измислена от медиите, а самият английския национал, който вчера се завърна към тренировките, се готви усилено. Клоп допълни, че Стъридж и другите двама играчи, които се възстановиха от своите травми - Филипе Котуньо и Дивок Ориги, могат да вземат участие най-рано в преиграването от четвъртия кръг на ФА Къп срещу Уест Хам. Двубоят е следващият вторник.

Неприятната новина за германския мениджър е свързана с централния бранител Мартин Шкъртел, който е получил нова контузия и ще бъде извън игра за още три седмици.

"Дивок, Фил и Даниел тъкмо подновиха тренировки и вие мислите, че пет минути по-късно трябва да ги включа в състава. Трябва поне още три дни да участват в заниманията и тогава може би ще са на разположение за мача с Уест Хам. В историята за Даниел няма никаква истина. Не може да си измисляте нещо и след това да идвате да ме питате за него. Това не е интересно. Ако някой иска да напише нещо, поне трябва да си сложи името под него. Не може просто да предполагате нещо, което не е много готино. Нямам какво друго да кажа. Не съм чул нищо подобно от него", заяви Клоп.

Мениджърът на мърсисайдци коментира и трансфера на Алекс Тейшейра, който бе желан от Ливърпул, в Китай. "Трябва да уважаваме факта, че всеки има право да взима своите лични решения. Това е знак, че светът се развива. В много райони на Европа се говори за финансовата мощ на английските клубове. Сега обаче Китай се превръща в нова сила. Ако си на 26 и получиш такава оферта, вероятно трябва да си помислиш. Нямам проблем - това са нормални неща във футбола".

Още от Футбол свят

Виж всички