Гледай на живо

Очаквайте в 16:00 часа: Саяна (Хасково) срещу Загорец (Нова Загора) в двубой от Югоизточната Трета лига

Стойчо Стоев: Не можем да си позволим добър нападател и втори вратар

Стойчо Стоев: Не можем да си позволим добър нападател и втори вратар

Треньорът на Левски Стойчо Стоев заяви, че клубът няма нужния бюджет, за да привлече класен централен нападател и резервен вратар. "Разликата между лятната и зимната подготовка е голяма. Освен това при идването си тук, бях нов човек за Левски, незапознат със ситуацията. Сега имаме изграден отбор, търсим определени футболисти. С част от трансферите успяхме, продължаваме да преговаряме с други и се надявам нещата да се стиковат.

Имаме идея за дадено крило, но не се получиха нещата. Ако не попаднем на качествен футболист на тази позиция, се губи смисъла да взимаме играч просто заради трансфера. Има идея и за втори нападател, просто изчакваме да видим как ще се развият нещата с първия вариант, че да мислим за следващия", заяви специалистър пред Bulgaria On Air.

"Един качествен нападател струва милион и половина евро, казвам го директно. Това е пазарният механизъм в момента. Играчите, които харесах за тази позиция, са в порядъка на тези суми. Винаги един футболист струва пари и после евентуално струва още повече пари. Може да се намери добър футболист, който е пропуснат от големите отбори, но пак ще трябват финанси.

Не взимаме втори вратар, защото имаме определен бюджет. Наясно сме, че Йоргачевич е без алтернатива и една негова контузия ще е голям риск за целия отбор. Ние сме ограничени във финансово отношение, че да мислим за втори вратар. Имахме набелязани играчи на тази позиция, нелоши, но поисканите суми не можем да си ги позволим.

Какво спира чужденците да дойдат тук? Може би България вече не е атрактивна дестинация за тях. По-скоро един играч, особено когато е добър, той търси най-доброто и оценява, че България не е това, което иска – и като развитие, и като финансови условия. Това е истината, ние сме си бедна държава и няма как да си позволим да взимаме качествени футболисти, защото не можем да удовлетворим претенциите им", добави Стоев.

Той не пропусна да коментира и казуса "Литекс", който отдавна трябваше да е решен. "Първите ни два мача от първенството са доста важни и футболистите го оценяват като факт, че е така. Определено в някаква степен началото на шампионата ще покаже до колко сме готови за целите и изискванията към нас. Сега сме с равни с точки с Лудогорец, но след седмица може и да не сме. Това също ще окаже влияние. Ако останем с равни точки с разградчани, не мисля, че нещата ще се решат в един мач.

Казусът с Литекс? Каквото и да кажа, аз не съм инструмент, от който зависи бъдещето на Литекс. По принцип едно мога да кажа: този казус трябваше вече да е решен. Защо така се протаква – знаят само хората, които се занимават с него", каза още треньорът на Левски.

Още от БГ Футбол

Виж всички