Моци: Лудогорец ще стане шампион

Моци: Лудогорец ще стане шампион

Румънският защитник на Лудогорец Козмин Моци даде интервю за клубния сайт на "орлите". Бранителят говори за подготовката и предстоящата битка за титлата през пролетния сезон.

- Моци, как върви според теб подготовката в Турция?
- Сега е най-трудният момент. Трябва да сме готови, да тренираме много, за да сме в добра форма за първата контрола.

- Как намирате условията за тренировки, тук в хотел Титаник, където отборът беше и миналата година?
- Тук всичко е хубаво, условията са добри. Теренът е отличен. В Анталия имаме въжможност да тренираме и да се подготвим по възможно най-удачния начин.

- На какво функционално ниво сте към момента на подготовката?
- Започнали сме само от една седмица. Готови сме на 50-60%. Има още тренировки. Има още време, за да се подготвим и да бъдем на 100% за първия мач срещу Левски.

- На 31 януари предстои мач със Стяуа. Сигурно за теб, за Препелица и за Кешерю този сблъсък е по-особен. Какво очакваш от него?
- Очаквам да играем, както трябва. Да започнем да играем отново, както миналата година, когато играехме в Шампионска лига. Трябва да започнем да подобряваме нивото си още от контролите.

- Лудогорец отново е на първо място в класирането. Вярваш ли, че ще бъде там и през месеч май, когато приключва първенството?
- Аз и моите съотборници в Лудогорец искаме това - да станем шампиони. Знам, че ни чакат трудни мачове, но ние сме готови. Сигурен съм, че в края на май ще сме на първо място и ще сме отново шампиони.

- Левски ли е основният конкурент на Лудогорец и какво мислиш за останалите отбори?
- Засега Левски. Левски се движи близо до Лудогорец, добър тим е, има добри играчи. В „А“ група има и други силни тимове, но за мен Лудогорец е най-добрият отбор в България.

- Ти си част и от националния отбор на Румъния, но за съжаление по-рядко намираш място в основния състав. Очакваш ли все пак Ангел Йорданеско да ти гласува доверие за мачовете на Европейското първенство във Франция през лятото?
- Всеки футболист иска да играе за националния си отбор на европейско първенство, но за да го постигна трябва първо да покажа своите качества в Лудогорец. Ако имам шанс да бъда титуляр  и в румънския национален тим, би било перфектно.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти