Роко плати три заплати, за да работи в Левски

Роко плати три заплати, за да работи в Левски

Италианският кондиционнен треньор Роко Перота подписа официален тригодишен договор с Левски, след като плати три свои заплати на БФС, научи Sportal.bg. Специалистът стори това буквално един час преди първата тренировка на "сините" за 2016 година следобед на стадион "Георги Аспарухов", което му позволи да води заниманието.

Както е известно, той бе част от щаба на Ивайло Петев в националният тим на България преди да дойде много по-доброто предложение на 26-кратните шампиони. Италианецът бе готов да работи и на двете места, но родният селекционер отказа такъв вариант. По този начин 34-годишният италианец се наложи да избира и прие офертата на Левски. Това означаваше, че трябва да плати три от своите заплати, за да разтрогне своя контракт с "трикольорите", които бе до 2018 година и да подпише договор със "сините".
Първа тренировка на ПФК Левски за 2016 година 
Ръководството на Левски още през лятото се опита да привлече Перота, като след това бе на път да подпише с друг кондиционен треньор от Апенините, но също без успех. Иво Тонев, Георги Иванов-Гонзо и Стойчо Стоев харесват изключително много стила на работа на миналия през Торино, ЦСКА и АЕЛ (Лимасол) специалист, като вярват, че с неговото пристигане на "Герена" ще направят сериозно израстване. Това нещо доказват и два факта. Първият, че Перота ще трябва да следи освен първия тим и цялата школата на клуба заедно със своите помощници начело с Ясен Екимов, който последните години отговаряше за физическата подготовка на представителния състав. Вторият, че ще бъде променена подготовката и стила на работа, като вече бяха поръчани и купени различни уреди и продукти за над 40 000 евро с които играчите на Левски ще могат да тренират и да бъдат в крак с модата в световен мащаб.

Инвестиция, която не бе правена досега на "Георги Аспарухов". Тя също е в основата Перота да се откаже от работата си в първия тим на България, тъй като му се отдава възможност ежедневно да се развива работейки с едни от най-модерните материали.Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти