Трима футболисти от Банско ще преминат в други отбори

Трима футболисти от Банско ще преминат в други отбори

От ръководството на ПФК Банско разкриха, че Руслан Иванов, Димитър Везалов и Цветан Павлов са изявили желание да преминат в други отбори. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Йордан Баряков.

"На всички е ясно, че Банско е сериозен клуб и се издържа предимно от общината. Колкото до изтеклата информация за напускане на футболисти поради неизплатени възнаграждения, мога да кажа следното. С наше разрешение Руслан Иванов в момента е на проби в клуб от гръцкото първенство. Ако евентуално се стигна до различия при подписването на договор, то той отново ще се завърне при нас. Димитър Везалов подписа договор с Банско до края на есенния дял от първенството. Той е от Банско и помоли ако е възможно да поддържа форма в отбора. На всички е ясно, че той е футболист за "А" група и ако не се стигне до трансфер в друг отбор, включително и в чужбина, има вариант отново да се завърне при нас. Цветан Павлов е също с изтекъл договор. Той е едно прекрасно момче и се разделихме по човешки. На този етап не мога да потвърдя дали ще продължи кариерата си някъде или не. Със сигурност този, който напусна по взаимно съгласие, е Янислав Иванов и вече е футболист на Дунав", коментира Баряков.

Новият старши треньор Иван Атанасов заяви, че на 11 януари, когато е предвидена първата тренировка от зимната подготовка на отбора, ще има вече яснота кои футболисти няма да бъдат на негово разположение и кои нови ще бъдат привлечени.

"Имаме проведени предварителни разговори с футболисти от други отбори. Имената и клубната им принадлежност няма да споменаваме на този етап. След края на първата тренировка ще обявя пред медиите какви ще са целите, напусналите и ново привлечените футболисти, броя на контролните срещи и противниците, местата и датите им на провеждане", каза Атанасов.

Още от БГ Футбол

Виж всички