Милан бесни, плашат с бойкот Суперкупата на Италия

Милан бесни, плашат с бойкот Суперкупата на Италия

Ръководството на Милан е бясно, след като тимът не замина за Катар днес. Както е известно, "росонерите" трябваше да пътуват днес следобед за Доха, но чартърът, който бе осигурен от Италианската футболна федерация, не успя да излети от Лондон и да пристигне навреме в Милано. Първоначално се очакваше, полетът да се забави с час и половина, но по-късно се разбра, че ще трябва да мине повече време, а накрая полетът бе отменен. По план Милан трябваше да пристигне в 22:00 часа в Катар, но с това забавяне накара шефовете на "червено-черните" да си сменят плановете. Така полетът бе променен с 24 часа, като Милан ще тренира в "Миланело" утре сутрин, след което ще лети за Доха, където в петък трябва да излезе срещу Ювентус в мач за Суперкупата на Италия.

"Нашият клуб претърпя много сериозни спортни щети. Ювентус вече е на топло и утре ще тренира на температура с 20 градуса повече от тази в "Миланело", докато ние ще пристигнем през нощта в Доха, като ще проведем само една лека тренировка в навечерието на мача", беснееше Адриано Галиани, който обмисля шокиращ протест.

Шефовете на Милан съобщили на Италианската федерация, че ако утре има забавяне на полета, може да бойкотират Суперкупата на Италия и въобще да не пътуват за Катар.

Още от Футбол свят

Виж всички