Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Гледай на живо

Очаквайте в 14:00 Турнир на талантите: зона Велико Търново - зона София

Болидите на Формула Е не е нужно да са по-бързи, смятат от BMW

Болидите на Формула Е не е нужно да са по-бързи, смятат от BMW

Директорът на BMW Motorsport Йенс Маркард вярва, че Формула Е не се нуждае от по-бързи болиди, а вместо това всички напълно електронни серии трябва да се фокусират върху израстването си във виртуалния сектор. Баварският екип навлезе в надпреварата тази година чрез отбора на Андрети, но от следващия сезон искат да бъдат напълно самостоятелни.

Формула Е често е критикувана за ниската си максимална скорост, която достига до 225 км/ч и за смяната на болидите по време на състезание, но Маркард е на мнение, че по-високата скорост е излишен риск, имайки предвид, че състезанията се провеждат в центровете на някои от градовете.

"Потенциалът на надпреварата се намира в интерактивността, която предлагаме на феновете. Скоростта може и да направи състезанията по-зрелищни, но не е нужно да поемаме този риск. На първо място стои безопасността. Формула Е пасва точно на градския начин на живот на хората. Може би след няколко години феновете ще могат за седнат във виртуални болиди и да изпитат от еуфорията и усещането на такава скорост. Това е по-важно, отколкото да се мъчим да направим така, че на правите пилотите да стигат до 250км/ч", категоричен бе Маркард.

Фокусът на BMW за петия сезон на надпреварата е собствена задвижваща система на болида: "Работим чудесно с Андрети и учим много, което е важно за следващия сезон, когато искаме да имаме собствен двигател в надпреварата".

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти