Да видиш щастието в очите на детето си... безценно!

Да видиш щастието в очите на детето си... безценно!

23 ноември 2016 година. Тунелът на Националния стадион “Васил Левски”. Най-отпред са съдиите. След тях са се наредили футболистите на Лудогорец и Базел. Едно момченце стои плахо до капитана на “орлите” Светослав Дяков. След миг двамата ще излязат на терена, хванати ръка за ръка, за да чуят химна на Шампионската лига с още над 20 хиляди фенове по трибуните.

Явор още не знае, че това ще е един от най-вълнуващите мигове в неговия живот. Часът настъпва. Няколко крачки напред и следват стълбите нагоре, после пистата, теренът. Идва време и за най-разпознаваемата футболна песен. Горе, на трибуните, станал на крака и изживяващ не по-малко емоционално историческият момент, станал факт благодарение на кампанията на Mastercard, е Петьо, бащата на Явор.
“Почувствах се безкрайно щастлив, когато разбрах, че аз съм едно от двете избрани деца в кампанията. Лудогорец е моят любим отбор и това наистина бе едно невероятно изживяване за мен. Чувството бе уникално. Бях едно малко човече на едно много голямо място. Радвах се, че бях заедно със Светослав Дяков и го държах за ръка. Не съм очаквал, че подобно нещо може да ми се случи. Обичам футбола, но не съм предполагал, че мога да бъда долу на терена с такива големи и любими футболисти, а всички ние заедно - част от такова незабравимо изживяване”, признава малкият Явор, който повтори думите на всяко едно от останалите деца-късметлии, които благодарение на Mastercard имаха възможността да стъпят на терена на “Васил Левски” редом до капитаните на Лудогорец, ПСЖ и Арсенал - “да следват мечтите си, защото на децата мечтите се сбъдват”.
За незабравимия спомен и уникалната емоция, която ще остане завинаги в сърцата и на Явор, и на Петьо, говори признанието на бащата: “В мен бушуваше море от емоции. Тази вечер ще остави траен спомен в моето съзнание. Един миг на гордост и щастие, които ще трае цял живот. Почувствах се доволен като баща, че успях да възпитам сина си в любов към спорта и видях радостта в очите му радостта от сбъднатата мечта!”

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти