Баща, син и една обща мечта, станала реалност - безценно!

Баща, син и една обща мечта, станала реалност - безценно!

Да имаш възможността да осъществиш мечтата на своето дете, е най-съкровеното желание на всеки един родител. Когато обаче това така дълбоко стаено желание е споделено от баща и син, то чувството от превръщането му в реалност граничи с невероятното, с безценното. Точно такова, каквото изживяха Кадир и Корай Шабан на 1 ноември вечерта в центъра на София.

Бащата Кадир, затаил дъх от трибуните на Националния стадион “Васил Левски”, синът - хванал за ръка капитана на Лудогорец Светослав Дяков само миг преди първия съдийски сигнал на супер двубоя с Арсенал. Двамата - огромни фенове на “орлите”, изживяващи заедно своя звезден миг благодарение на кампанията на Mastercard®. Да, техните любимци загубиха драматично с 2:3, но надали някога досега тяхно поражение им е носило такава наслада.

“Бях ужасно много развълнуван, когато разбрах, че съм сред избраните да изведат капитаните на Лудогорец и Арсенал. Аз и семейството ми сме големи фенове на отбора, а Светослав Дяков е моят любим футболист. Много исках именно аз да изляза с него на терена. Бях леко притеснен, тъй като имаше предвиден жребий, но след като се оказа, че другото дете предпочита да бъде с капитана на “артилеристите” Лоран Косиелни, всичко се нареди перфектно”, не крие огромното си задоволство Корай.Лудогорец - Арсенал  част II “Чувството да излезеш на терена е невероятно. Бях много щастлив и доволен. Същевременно обаче подходих и много внимателно, тъй като преди срещата ни направиха сериозен инструктаж и внимавах да изпълня всичко по план, включително да не притеснявам Светослав Дяков с каквито и да е въпроси. Той обаче ме поздрави с “Хей, юнак!”, но аз, тъй като бях леко притеснен и съсредоточен, само му кимнах”, връща се към трепетния миг малкият-голям фен на Лудогорец.

“Никога не ми беше минавало през ума, че мога да съм част от нещо толкова хубаво. За първи път си го представих едва когато баща ми ми каза, че участваме в игра на Mastercard® и съществува шанс за подобно нещо. При наличието на толкова много кандидати обаче, изобщо не вярвах, че мога да бъда сред избраниците. Затова пожелавам на всички деца да вярват силно в мечтите си и един ден и те да изживеят нещо толкова прекрасно”, споделя още Корай.

А нещо толкова прекрасно нови две деца могат да изживеят още на следващия домакински двубой на Лудогорец в Шампионската лига - ключовия мач с Базел на 23 ноември, преди началото на който две деца, участници в кампанията на Mastercard®, ще имат възможността да излязат ръка за ръка с капитаните на двата отбора.
Лудогорец - Арсенал  част II А колко невероятно е да споделиш емоцията от осъществената обща мечта, красноречиво говори разказът на бащата Кадир: “Бях затаил дъх горе на трибуните, тъй като дълго чаках този миг. В деня, в който от Mastercard® ни потвърдиха участието, подскачахме и се радвахме така, както рядко се случва в живота. Аз, съпругата ми, Корай и малката му сестричка, която е само на годинка и десет месеца. Тя също подскачаше и се радваше, без да разбира какво се случва, но “заразена” от нашата емоция и щастие в този момент. Родителите ми също бяха с нас и споделиха неистовата радост”.

“В момента, в който играчите и децата се появиха на стадиона, се сетих за всички тези хора, които ни подкрепиха и които чакаха да зърнат Корай на малкия екран - близки, приятели и роднини в България и в чужбина. Включително и класната на сина ми бе пред телевизора и заради него за първи път в живота си гледа футболен мач. Бях много развълнуван, тъй като малкото ми момче е голям фен на футбола, а любимият му отбор е именно Лудогорец. Ние така или иначе ходим на мачовете на тима, имаме пакетни билите за срещите в Шампионската лига с ПСЖ, Арсенал и Базел. Този път обаче той не бе на трибуната, а долу на терена, хванал за ръка своя любим футболист на нашия любим отбор”, радостен е бащата.

“Това, което изживяхме, беше едно огромно щастие, един душевен екстаз за мен. Ако имаше как да се поклоня пред всички, които ни подкрепиха в кампанията, щях да го направя. Огромни благодарности на тези хора. Знаех, че в този момент гледат всички наши близки хора, които ни подкрепиха. Знаех, че и много други хора, които не познавам, също притаили дъх, за да видят кое е момчето, което подкрепиха в кампанията. Чувството беше невероятно, а изживяването - безценно. Такова, каквото ще остави отпечатък за цял живот”, добавя още бащата-късметлия.
А ако искате и вие да гледате на живо мача Лудогорец – Базел заедно с децата си, можете да се включите във втория етап на кампанията на Mastercard®. В рамките на кампанията двама малчугани ще спечелят безценно изживяване - да излязат на стадион "Васил Левски" минути преди големия двубой ръка за ръка с капитаните на Лудогорец и Базел, а техните родители ще могат да ги видят от трибуните в звездния им миг.

За да участвате, е необходимо да притежавате карта Mastercard® и да качите оригинална ваша обща снимка как празнувате заедно гол или победа на любимия футболен отбор на страницата http://apps.sportal.bg/mastercard/. Посетителите на сайта гласуват за снимките от галерията, като петте, събрали най-много харесвания, ще получат безценни награди.

Те включват ескорт на капитаните до терена, жълтия и червен картон, подписани лично от рефера от двубоя, и билети за мача. Важно условие за кампанията е, че децата-талисмани трябва да бъдат на възраст между 7 и 9 години и ръст между 1.05 м. и 1.35 м. Повече информация за правилата и условията на играта може да откриете на http://apps.sportal.bg/mastercard/#terms.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти