Президентът на Бенфика: Жалбата на Реал Мадрид е напълно неоснователна

Президентът на Бенфика: Жалбата на Реал Мадрид е напълно неоснователна

Жалбата на Реал Мадрид до Спортния арбитражен съд по повод евентуална измама от страна на Бенфика при трансфера на Есекиел Гарай в Зенит през 2014 година продължава да е във фокуса на вниманието на португалските медии. От кралския клуб подозират, че грандът от Лисабон умишлено е обявил трансферна сума от 6 млн. евро, а в действителност е получил повече. Причината - клаузата, задължаваща Бенфика да изплати на Реал половината от парите от следващ трансфер на Гарай. Мадридчани твърдят, че от Байерн (Мюнхен) са предлагали 15 млн. евро за аржентинеца и няма логика Бенфика да избере много по-ниската оферта на Зенит.

"Трансферът на Гарай е чист като сняг. Никой не разбира защо от Реал подадоха жалба. Не сме имали никаква оферта от Байерн, само разговаряхме. Никой клуб не би предложил 15 млн. за футболист, който става свободен агент след година", коментира президентът на Бенфика Луиш Фелипе Виейра.

Той добави, че клубът е имал голямо желание да си върне Гарай това лято, но от Зенит са поискали между 20 и 25 млн. евро. В крайна сметка защитникът премина във Валенсия в последния ден от трансферния прозорец.

Снимка: Record

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти