Гледай на живо

ЕВРО 2024: Испания 0:0 Италия /Почивка/

Всички в Германия обичат Швайни? Така си мислите

Всички в Германия обичат Швайни? Така си мислите

Цяла Германия аплодира отказалия се от националния отбор капитан Бастиан Швайнщайгер. Е, може би не цяла… Оказа се, че любимецът на нацията е недолюбван в родното си място. Швайни е роден в баварското градче Колбермоор, което се намира на 5 км от Розенхайм. Точно в Розенхайм стартира кариерата на бъдещия световен шампион, като до 14-ата си годишнина той играе в местните Обераудорф и Розенхайм 1860, след което бива привлечен в школата на Байерн (Мюнхен).

Шефът на Обераудорф Алоис Холцмайер изрази разочарованието си от факта, че Бастиан никога след това не е обърнал внимание на клуба, от който е тръгнал нагоре. "Той не иска да има нищо общо с нас, но и ние не искаме да имаме каквото и да е с него", категоричен беше той пред регионалното издание Beinschuss.

При прибирането си вкъщи през годините Швайнщайгер винаги подминавал стадиона на Обераудорф. "Той можеше да спре и да ни види как сме", продължи Холцмайер.

По негови думи чашата преляла, след като деца от клуба му изпратили картичка, но Басти така и не отговорил. Отделно от клуба са го търсили и по други поводи, но резултатът бил същият.

На въпрос дали все пак в Обераудорф продължават да се надяват на визита от Швайни Алоис Холцмайер заяви: "Той не е добре дошъл тук. Вратата ни е затворена за него".

В Розенхайм обичат да дават за пример близнаците Ларс и Свен Бендер, които също са от региона, но не били забравили къде са направили първите си стъпки във футбола.

Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички