Гледай на живо

Хърватия - Италия 0:0

Арсен Венгер разкри големия си страх

Арсен Венгер разкри големия си страх

След два месеца Арсен Венгер ще отбележи 20-ата си годишнина начело на Арсенал, но по всичко личи, че той няма никакво желание това приключение да свърши. Специалистът призна, че се страхува от момента, в който ще трябва да приключи с треньорската си кариера.

"Честно казано, целият ми живот е бил това. Страхувам се от деня, в който ще спра. Освен това колкото повече чакам, толкова по-трудно ще става да се откажа от тази пристрастеност", цитиран е Венгер в книгата "Game Changers", чийто автор е бившият мениджър на Чарлтън Алън Кърбишли.

66-годишният французин дава за пример сър Алекс Фъргюсън, който се оттегли от Манчестър Юнайтед след цели 27 години на мениджърския пост. "След като Алекс се отказа, ние гостувахме на Юнайтед. Той ме покани да му гостувам на по питие. Попитах го "Липсва ли ти професията?", а той каза "Не, изобщо". Не мога да разбера това. Получава се една празнота в живота ти, особено когато цял живот си чакал следващия мач и си мислел как да го спечелиш. Удоволствието за нас идва от това", добавя Венгер.

Договорът на наставника с Арсенал изтича през следващото лято.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички