Дий Бост: Не съм в България само за паспорта

Дий Бост: Не съм в България само за паспорта

Гардът Дий Бост е другият американец, който ще играе за България това лято. Важно уточнение е, че двамата с Уошбърн нямат право да играят в един и също мач и за всяка отделна среща от евроквалификациите селекционерът Любомир Минчев ще трябва да избира един от тях.

"Единственото, което знам за България, е Павлин Иванов (смее се). Играхме заедно преди 4 години (б.а. в Будучност) и станахме най-добри приятели. Имах още една оферта да играя за националния отбор на Беларус и избрах да дойда тук. Надявам се да помогна на отбора да се класира на европейско първенство. Не съм тук само за паспорта. Обичам да печеля и ще дам, каквото мога, отборът да постигне целите си. Това е добра възможност, защото да играя в квалификации за европейско първенство ще е нещо ново за мен", отбелязва Бост.

Той очаква тежки битки в евроквалификациите, където съперници на България са Словения, Украйна и Косово.

"Джейсън може да каже повече за Косово, защото е играл там. Всички знаят силата на Словения. Там са братята Драгич (б.а. Зоран и Горан), както и центърът Ален Омич, който също е страхотен играч. Не знам много за Украйна, но със сигурност няма да е лесно", казва още американецът.

"7 Дни Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти