Гриша Ганчев: Аз не съм Господ, ако има някой факир или Хари Потър - да заповяда

Гриша Ганчев: Аз не съм Господ, ако има някой факир или Хари Потър - да заповяда

Бизнесменът Гриша Ганчев даде интервю и пред БТВ за случващото се на "Армията".

"ЦСКА е играчите, треньорите, публиката и стадиона. Това е ЦСКА за мен. Ако имаше реален начин ЦСКА от създаването му през 1948 г. да бъде възстановен, щях да го направя. Но няма начин", каза Ганчев.

За отбора на ЦСКА, който се управлява от синдик Дора Милева и Николай Паслар

Изненадан съм от спортната компетентност на този синдик. Толкова начетен човек в спорта не съм виждал. Като какъв ще играе този клуб? Изпълнителният директор е на обществени начала, синдикът е на заплата, има бременна женичка и някакво бивше пресаташе - г-н Ченчев.

Ако не бяхме ние да създадем паралелно дружество, нямаше да могат да играят във В група.

Играчите не са дошли защото аз съм Ален Делон, а Инджов - Брат Пит. Дойдоха, защото им плащаха.
Ако има мераклия, да отиде при акционерите, да купи акциите, да плати борчовете… Тогава за какво сме ние.

Аз не съм Господ. Само казват ще направим туй, ще направим онуй. От 25 години един пирон не е забит. Ще направим това, ще направим онова, а в цялото това време хората от "ЦСКА Завинаги" направиха терените - това е инвестицията.

Нямам съревнование с никого. Аз от г-н Васил Божков не съм чул една дума по темата "ЦСКА". Миналото лято не успяхме да се разберем по този модел, който го правим. Какво сме си говорили, не е важно.

Аз съм чул думи от някой директор, сигурно е много кадърен, но от Васил Божков не съм чул.
Ако има някой факир, Хари Потър, и измисли вариант - няма проблем.

Отворен съм - всеки, който иска, да заповяда. Аз какво има да защитавам - едни разходи. Който иска да дава пари - да идва.

За ЦСКА-София

Госпожа синдичката ще ни продаде емблемата, няма къде да ходи, защото и ние сме дали оздравителен план. Ще видим кой оздравителен план ще бъде одобрен. Може и техният. Аз искам мир и любов.

За титлите и историята на ЦСКА-София

Борислав Попов счетоводител ли е, историк ли е, какъв е? Титлите са в музея на ЦСКА, при бате Сашо Манов. Да отиде и види титлите.

Коя история да запази ЦСКА?! Когато заличиха дружеството на Илия Попов и дойде Васил Божков. Или тази от 1985 г., коагто ги направиха Средец.

Знам, че всичко това нещо е започнало 2004-05 г., когато са разсрочени едни 3-4 млн. към НАП. Не съм следовател и прокурор. Всеки на някого има зъб. ЦСКА е огромен плац за интереси. И се появява един нещастник като мен, който казва, че няма да се занимава с политика, а със спорт. Много ясно, че аз съм неудобен.

Където са феновете, там е и стадионът. Очаквам синдичката да я видя и треньор.

Ние ще играем на "Армията". Къде на друго място ще играем? Какво има да го гарантирам, то е ясно като бял ден. Разбира се, че ще купя емблемата и ще играем на "Армията".

Аз съм г-н Никой, за да коментирам министър председателя на държавата. По мои данни, министър-председателят се е намесил, за да не страда 60% от населението и ЦСКА да не играе по "А" окръжна. И аз така щях да постъпя на негово място.

За проблемите на Гриша Ганчев с правосъдната система

В момента върви дело. Скоро ще приключи и ще видите какви смешки има. Не ме интересува кой го е направил.

Пак за ЦСКА

ЦСКА за мен е големи разходи и много страдание, когато губим на терена. А иначе никой не е спечелил от футбол и няма и да спечели.

Казвам на феновете и моите опоненти в бизнес средите: "Да заповядат на "Армията" за да строим, да станем шампиони и да видим отбора в групите на един от двата турнира. Който иска - да участва, който иска - да гледа. Това е положението."

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти