Пак разглеждат концесията на "Лудогорец Арена"

Пак разглеждат концесията на "Лудогорец Арена"

Общинският съвет в Разград ще разгледа отново докладната записка за концесия на стадион "Лудогорец Арена". Това ще стане четири месеца след първия опит, който доведе до раздор между ръководството на клуба и местната управа. Тогава от Лудогорец дори заплашиха, че ще преместят домакинските мачове в друг град, ка­то обсъжданите варианти бяха Русе, Велико Търново и Търговище. След протест от страна на феновете докладната бе оттеглена за прера­ботване, припомня "Тема спорт".

В новия вариант има видими различия относно параметрите на концесията. Продължителността ѝ е отново максималната - 35 години. Задължителните инвестиции пак са 18 424 341 лв., но е различно концесионното възнаграждение. В първоначалния вариант се предвиждаше бъдещият концесионер да плаща ежегодно твърда сума от 6656 лв. плюс 0,5% от нетните приходи от продажби, което понятие не беше формулирано ясно според шефовете на Лудогорец.Вариантът, който ще бъде обсъден на сесия в края на юни, предвижда еднократно концесионно плащане към момента на подписване на договора в размер на 10 000 лева, а всяка година – концесионна такса от 13 961 лв. без ДДС.През следващата седмица докладната ще бъде разгледана на заседанията на постоянните комисии към Общински съвет-Разград, а на 28 юни - на сесия на местния парламент. Ако бъде одобрена, ще се открие процедура за отдаване на концесия. Офертите за нея ще се приемат до 29 август, а на 2 септември те ще бъдат отворени.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички