Рома плати 10 млн. за свой юноша, взима и капитана на Лион

Рома плати 10 млн. за свой юноша, взима и капитана на Лион

Младежкият национал на Италия Лоренцо Пелегрини официално премина в Рома. 21-годишният халф, който е юноша на "вълците", показа голямо израстване с екипа на Сасуоло и Рома се възползва от опцията да си го върне срещу 10 млн. евро. Договорът на техничния полузащитник е до 2022 година. Като част от сделката Сасоуло получи Федерико Ричи.

"Още когато отидох в Сасуоло през 2015 година, целта ми беше един ден да се върна в Рома. Изказвам специални благодарности на спортния директор Мончи, който беше близо до мен и ми показа, че наистина съм желан", сподели пред тв канала на Рома Пелегрини, който отново ще работи с Еузебио Ди Франческо.
"Лоренцо израсна много през тези две години. Горди сме, че той отново ще играе в Рома и сме сигурни, че с натрупания опит ще е изключително полезен на отбора", заяви Мончи.

Колкото до Ричи, той игра под наем в Сасуоло през миналия сезон, а сега стана собственост на клуба. Трансферната сума е 4,5 млн. евро.

"Джалоросите" ще имат още едно ново попълнение в понеделник. Тогава договор ще подпише Максим Гоналон. От Лион потвърдиха официално, че ще получат 5 млн. евро за капитана си.

Още от Футбол свят

Виж всички