Варненските талисманчета Гюро и Берко посрещнаха бразилци и канадци (снимки)

Варненските талисманчета Гюро и Берко посрещнаха бразилци и канадци (снимки)

И тази година двама от най-малките привърженици на волейбола от Варна  - братята Гюро и Берко  няма да пропуснат поредният голям форум в морската ни столица – Световната лига за мъжете. България е домакин на турнир от втория уикенд на най-престижната надпревара (9-11 юни), като съперници на „лъвовете“ ще бъдат олимпийския шампион Бразилия, световния шампион Полша и класният тим на Канада.

Волейболистите на „селесао“ и „кленовите листа“ пристигнаха заедно през ноща във Варна, като вчера направиха и първи тренировки в зала „Конгресна"

„Варненските талисманчета“ – както са известни момчетата, традиционно приветстват лично всички гостуващи отбори, като и този път посрещнаха Бразилия и Канада в Двореца на Културата и спорта. Родните юнаци изненадаха волейболистите със символични подаръци за добре дошли, а те от своя страна им дариха от вниманието си и се снимаха за спомен. Волейболистите от Канада пък отвърнаха на жеста, като подариха на българските момчета значки и флагчета.

Като истински фенове двете момчета са облечени в националните цветове 

Момчетата са на 10 и 9 години и са потомствени волейболни фенове. Запалва ги баща им, като те попиват от него любовта към този спорт. От дълги години двамата са като своеобразна емблема на Врана и са неизменно покрай всички волейболни събития за мъже и жени в града. Историята започва през есента на 2011 година, когато по-големият - Гюро е едва на четири години и баща му го води в залата за евроквалификация на жените. Волейболистките на България толкова го харесват, че го гушкат постоянно, а той е неизменно с тях през целия турнир. На следващата години и брат му вече е в залата, а до този момент двамата не са пропуснали нито едно волейболно събитие във Варна. Двете деца имат богата колекция от снимки с всички гостуващи отбори, като се превръщат бавно и постепенно в едни от най-колоритните български фенове.

4-годишният Гюро в прегръдките на Страши Филипова

BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички