Шефовете на Борусия (Д) убедили новия наставник за 3 часа

Шефовете на Борусия (Д) убедили новия наставник за 3 часа

След като уволниха Томас Тухел в рамките на 21-минутна среща, шефовете на Борусия (Дортмунд) са успели да убедят Петер Бос да го наследи след 3-часов разговор. Досегашният наставник на Аякс призна, че е бил грабнат от идеята да води германския клуб и по тази причина не му е било трудно да си тръгне от “Амстердам Арена” след само един сезон.

“По мое мнение Борусия е един от десетте най-големи клуба в света. Нямам търпение да вида наживо легендарната Жълта стена”, заяви Бос по време на официалното си представяне на “Сигнал Идуна Парк” този следобед.

53-годишният специалист подписа договор за две кампании.

“Когато говорих с ръководителите на клуба г-н Ватцке и г-н Цорк, се убедих, че това е правилната стъпка за мен. Усетих, че заедно можем да работим добре. Гледам Бундеслигата от дете, тъй като съм живял на границата с Германия. Имах и щастието да поиграя тук за малко. По мое мнение това е едно от най-силните първенства в света”, убеден е Бос.

Той обеща да се придържа към харесвания от запалянковците атакуващ стил на игра, но увери, че ще държи още на солидна защита. Развитието на младите футболисти също ще бъде основна част от стратегията му в Борусия.

Още от Футбол свят

Виж всички