Тоти разплака 60 000: Всичко свърши, страх ме е, имам нужда от вас

Тоти разплака 60 000: Всичко свърши, страх ме е, имам нужда от вас

Един от най-тъжните дни за тифозите на Рома е факт. Легендата Франческо Тоти изигра последния си мач за клуба. 40-годишният голмайстор номер едно на клуба се сбогува с важна победа с 3:2 над Дженоа, която гарантира участие на тима в Шампионската лига. След срещата над 65 000 тифози плакаха и скандираха името на своя идол. Капитанът се раздели със своите съотборници, щаба и всички служители на клуба, като преобладаваха сълзите в очите на всички. Флоренци плачеше, новият капитан на "вълците" Даниеле Де Роси също, президентът Палота го прегърна и се разчувства, неговите три деца и жена му Илари също бяха на пистата, развълнувани.

Франческо вдигна специален подарък с неговия екип и №10 пред тифозите. Прегърна децата си Кристиан, Шанел и Изабел, както и Илари, и се разплака. След това направи най-дългата почетна обиколка на "Олимпико".

Преди това прочете едно писмо на пистата на стадиона.

Тоти се сбогува с феновете на Рома "Дойде моментът! Плаках всеки ден", разказва капитанът в неговото писмо. "Това беше единствената ми фланелка. Това решение го взех заедно с жена ми и семейството ми. Бих останал още 25 години. Благодаря ти, Рома! Благодаря на семейството ми, на майка и татко, на моя брат. Бих написал поезия или песен, но не съм способен. Пробвах да правя това всеки ден през всички тези години. Проклето време. Настръхвам, като се сетя за 17 юни 2001 година (денят на Скудетото). От утре вече ще съм голям. Искам да посветя това писмо на вас. На всички тези, които пеят Тоти-гол. Това наистина е краят. Ще съблека фланелката за последен път, въпреки че не съм готов да го направя. Най-вероятно няма да бъда никога. Да изгася прожекторите не е лесно. Сега ме е страх, не е същото, като да бия дузпа. Позволете ми. Сега имам нужда от вас и от вашата любов. Нещо, което винаги сте ми давали. С ваша помощ ще мога да се хвърля в една нова авантюра. Благодаря на всички президенти, на "Курва Суд". Да се родиш римлянин и романист е предимство. Да бъдеш капитан на този отбор е истинска чест.
Вие сте и винаги ще бъдете моя живот. Моето сърце винаги ще бъде тук с вас. Сега отивам в съблекалнята, където ще си дам сметка, че пристигнах като дете, а си тръгвам като зрял мъж. Горд съм, че ви дадох 28 години любов. Обичам ви…”, завърши Тоти.
Тоти се сбогува с феновете на Рома 
ФОТОГАЛЕРИЯ НА СБОГУВАНЕТО НА ТОТИ

Още от Футбол свят

Виж всички