Резил на "Герена"

Резил на "Герена"

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров бил бесен на служители в клуба, които уронили жестоко престижа на 26-кратните шампиони на България, научи Sportal.bg. Това се случи миналия петък, когато Сърджан Лукин разтрогна своя договор със "сините" по взаимно съгласие. Румънецът е един от много малкото футболисти през последните години, а на "Герена" се изредиха над 100 такива, който си тръгна в отлично настроение и пожела успех на столичани. Освен това Лукин се отказа от 15 000 евро, за да не бъде в тежест на Левски. Той стори това вместо да си взима заплатата още един месец.

Преди да подпише разтрогването на своя договор обаче бил неприятно изненадан, след като служител на "сините" се обадил на домакина на отбора, за да го попита дали Лукин имал да плаща фланелки на клуба. Както е известно, играчите плащат фланелките, които взимат, за да раздават на познати и фенове.

Краев герой за Левски срещу Дунав в Русе Това разочаровало до краен предел румънеца, който се отказал от 30 000 лева минути по-рано, като дори му станало обидно. Щом разбрал, Боримиров побеснял много повече от Лукин, като заявил, че съвсем скоро ще има промени в администрацията на клуба.

Интересното е, че това не е първи подобен дребнав случай в администрацията на "Тодорини кукли" № 47. Бившият изпълнителен директор Константин Баждеков бе вдигнал нервите на Георги Иванов-Гонзо, когато последният бе спортен директор през януари 2015 година. Тогава в кампанията за акциите "Левски е твой", фирмата "Аква темпус" ООД" дари 100 000 евро на "сините", които имаха финансови проблеми, за да може Гонзо да направи зимна селекция. Минути по-късно Баждеков бе попитал, кой щял да плати двете фланелки с подписите на легендите Боримиров и Георги Иванов, които фирмата дарител бе пожелала в замяна от клуба.Левски - Черно море 1:0 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти