Фенската фракция на Левски - "Южна дивизия", отговори на нападките на Националния клуб на привържениците. В своята позиция South Division изтъква, че издигането на свастика на стадион "Васил Левски" по време на дербито с ЦСКА-София е било организирано от друга фенска групировка на "сините"

За доказателство е качен колаж от снимки.

Припомняме, че самият клуб може да бъде наказан сурово с 37 500 лева за появата на нацисткия символ.

Ето и позицията на "Южна дивизия", публикувана във "Фейсбук":

Приятели,
за съжаление от вчера ставаме свидетели на поредната пошла и гнусна постановка. И ако лицемерието бе ударило небето отдавна, подлостта на вчерашните събития надмина всичките ни очаквания.

В началото на второто полувреме, до нашата скромна хореография в Сектор А, създадена изцяло със средства от нас и наши приятели, за десетина секунди бе издигнато нацистко знаме. Момент, очевидно подготвян и премислян дълго време, целящ да дискредитира името на нашата организация и членовете в нея пред синята общественост, без мисъл за негативните последици, които ще притърпи клуба. Всеки, който ни познава, добре е осъзнавал, че това нямаше как да е наш акт, в момент, в който клуба е поставен на колене, разтрисан от финансови, управленски и множество други проблеми от всякакво естество.

В началото на полусезона обявихме, че ЮЖНА ДИВИЗИЯ се завръща на домакинските мачове, с ясната цел да помогне на отбора да не последва примера на доскорошния ни вечен противник, да се опитаме да помогнем за възвръщането на позитивната атмосфера на домакинските мачове, а с нея и завръщането на хората по трибуните. За жалост тези наши цели очевидно не съвпадат с целите на други хора. Секунди след издигането на въпросния флаг, непознатият дотогава за нас елемент бе съпроводен от „стюардите“ към незнайна посока. Минута след цялата пиеса ни бе потърсена отговорност за появата на това знаме. В момент, когато нямахме ни най-малка идея за това знаме, нито кой стои зад него, бе провокирано напрежение, което явно бе търсено и желано от много време. Този акт, съпроводен от бурните аплодисменти на сектор ГГ, уби напълно желанието на стотици, хиляди сини сърца да продължат с подкрепата към отбора. Не онзи отбор на терена в сини фланелки, който въобще не знаеше какво прави там. А онзи отбор от спомените. И онази публика от същите тези спомени.

Декларацията на Национален Клуб на Привържениците от днес, в която ни посочват с пръст за издигнатото нацистко знаме, издигането на което бе организирано от самите тях е връх на мракобесието, надвиснало над публиката на вековния ни отбор. Сигурни сме, че пак ще бъдем обвинени във всички смъртни и други грехове, което вече се случва. Призоваваме клубът да обжалва всички решения за наказанието, което ще последват от появата на подобно знаме. Това е явна провокация срещу нашата организация и срещу ФК ЛЕВСКИ СОФИЯ като клуб.

Едно е сигурно, никой не може да ни откаже от нашите идеали, нашите разбирания и нашата вяра. Неподвластни никому, никога!

ЮЖНА ДИВИЗИЯ


ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА


ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА ІІ ЧАСТ

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА III ЧАСТ

РАДОСТТА НА "ЧЕРВЕНИТЕ" СЛЕД ПОБЕДАТА

РАЗОЧАРОВАНИЕТО НА ЛЕВСКИ СЛЕД ДЕРБИТО


ФЕНОВЕТЕ НА ЛЕВСКИ В ДЕРБИТО


ФЕНОВЕТЕ НА "ЧЕРВЕНИТЕ" В ДЕРБИТО


ШЕСТВИЕ НА "СИНИТЕ" ФЕНОВЕ
ШЕСТВИЕ НА "ЧЕРВЕНИТЕ" ФЕНОВЕ