Николай Николов пояснява (видео)

Николай Николов пояснява (видео)

Волейболистът на Нефтохимик и националния ни тим Николай Николов хвърли яснота върху допинг-скандала, който се разрази в последните дни след гостуването му в студиото на DIEMA SPORT 2.

Пред камерата на NOVA, Николов сподели, че „е бил разбран грешно“.

„След гостуването ми преди два дни в студиото на DIEMA SPORT 2 се получи една голяма сензация, която със сигурност не съм търсил и не съм искал. Акцентът беше изместен. Въпросът е дали аз съм се изказал неправилно или грешно съм бил разбран“, коментира волейболистът.

„Ставаше дума за прибирането ми от Русия и защо си тръгнах оттам. Сега мога да кажа повече подробности и яснота защо си тръгнах и надявам се този път нещата да се разберат както трябва“, продължи Николов.

„Главните причини бяха две. Първата беше, че не ми харесваше начина на работа в залата и как се тренира. И тогава го казах, че съм по специфичен и съм предразположен към контузии, а там се полага едно тежко физическо натоварване“, каза още той.

„Второто е, че не ми хареса как се процедира, когато имаш даден проблем и контузия. Как се извършва самото лечение след това. Това са главните причини, които ме накараха да си тръгна от Русия. За съжаление нещата бяха малко преекспонирани и погледнати от малко по-различен ъгъл. Защото аз там имах проблем и бях лекуван по даден начин, който аз сметнах, че не е ефикасен и може би за момента би свършил работа, но в дългосрочен план няма да ми помогне.“

„Истината за цялото това напрежение, което се създаде е точно това, което казвам. Никой е не ме е заставял или подтиквал да използвам или да правя каквото и да е било. Никой не ми е казвал „ти трябва да направиш това“ или „ако не направиш това ще се се случи нещо“. Аз не съм чувал нещо такова от никой там“, завърши волейболистът на Нефтохимик.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти