Карера: Нямаме право да се отпускаме

Карера: Нямаме право да се отпускаме

Старши треньорът на Спартак (Москва) Масимо Карера изрази бурно радостта си след победата над Зенит, но на пресконференцията беше много по-сдържан. Той е далеч от мисълта, че отборът му вече може да се чувства шампион и се надява играчите да останат здраво стъпили на земята.

"Ако отборът, феновете и вие - журналистите, смятате, че вече сме шампиони, значи много грешите. Предстоят ни трудни мачове с ЦСКА (Москва) и Ростов. Нямаме право да се отпускаме. Само така можем да стигнем до титлата. Направихме голяма крачка към целта си, но ни остават цели 7 мача", заяви Карера. Спартак (М) - Зенит 2:1 
"Заложих на Георгий Джикия като титуляр, защото съм доволен от старанието му в тренировките, а и неговото включване беше разумно с оглед стила на противника. Знаех, че той е достатъчно силен физически, за да се противопостави на Дзюба. Пуснах едновременно Ивелин Попов и Жано Ананидзе, които ни донесоха креативност и подвижност. Всеки футболист на Спартак е важен", продължи италианецът.

"Много е трудно да пресираш постоянно. Зенит разполага с технични футболисти, които знаят как да изнасят топката. Сбъркахме, като се върнахме прекалено назад при 1:0. Лоренсо Мелгарехо се включи силно, независимо че направи голям пропуск в края", добави наставникът на Спартак.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА
ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ

Още от Футбол свят

Виж всички